KazNARU

«KazNARU-ға кеттік – Kettik в KazNARU!»

Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің «Тамақ өнімдері технологиясы мен сапасының ғылыми-білім беру инновациялық орталығының» ұсынысымен оқу ордасының факультеттері мен кафедраларының және ғылыми орталықтарының ерекшеліктерін түсіндіру, ондағы инновациялық жаңалықтар мен жетістіктерден қоғамды хабардар ету мақсатында «KazNARU-ға кеттік! – Kettik в KazNARU!» атты виртуалды 3D турымызды бастаймыз.

✅ Білім алушылардың ғылыми-ізденістік жұмыстарын жүргізуі үшін, сонымен қатар, теориялық оқу және ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұштастыра жүргізуге мүмкіндік беретін, арнаулы құралдар-жабдықтармен жабдықталған Орталыққа техника ғылымдарының докторы, қауымдастырылған профессор Еренова Бибипатыма Ертайқызы жетекшілік жасайды.

✅ Вииртуалды тур аясында орталықтың маман-технологтары Кауменова Альбина Ержанқызы, Әжібаева Гүлдәурен Айтқалейкызы, Әуесханов Бағлан Бахитжанұлы теңдестірілген химиялық құрамы бар функционалдық ет, сүт өнімдері мен нан-тоқаш өнімдерінің тиімді технологиясын түсіндіреді.

Орталықтың негізгі мақсаттары:

• Білім алушыларды заманауи әдістермен тамақ шикізаты мен өнімдерін зерттеуге жұмылдыру;

• Тамақ шикізаты мен азық-түліктердің технологиясы, сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу;

• Өсімдік және жануарлық шикізатты өңдеудің инновациялық технологияларын әзірлеу;

• Нан өнімдерінің, сүт өнімдерінің физика-химиялық және реологиялық көрсеткіштерін зерттеу.

✅ Орталық құрамында екі зертхана бар:

●«Тамақ өнімдерінің физика-химиялық қасиеттерін және топырақ, су, шикізаттың экологиялық сапасын талдау» зертханасы – ұнның, қамырдың, нан мен нан-тоқаш өнімдерінің физикалық-химиялық және реологиялық көрсеткіштерін; сүт пен сүт өнімдерінің физика-химиялық көрсеткіштерін анықтауға бағытталған.

● «Тамақ өнімдері технологиясы» зертханасы – нан өнімдері, ет пен сүтті өңдеуге арналған оқу-өндірістік мини-цехтар орналасқан; жаңа рецептураларды әзірлеу және технологиялық үрдістерді меңгерумен айналысады.

Нан-тоқаш өнімдерін өндіру бойынша оқу-өндірістік шағын цехта білім алушылар толыққанды білім алады, әрі теориялық оқыту процесінде және әртүрлі кәсіптік практикалардан өту барысында практикалық жұмыс дағдыларын меңгереді; нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің жаңа рецептуралары мен технологияларын әзірлеу бойынша ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізеді; қазіргі заманғы оқыту технологиялық жабдықтарында технологиялық процестердің режимдері мен параметрлерін пысықтайды.

✅ Қазіргі уақытта ауыл шаруашылығы шикізатын қайта өңдеу және сақтау, сондай-ақ сапалы, қолжетімді және бәсекеге қабілетті азық-түлік өнімдерін өндіру Қазақстан Республикасының экономикалық жағдайын жақсартуға ықпал ететін елдің азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі агроөнеркәсіптік кешеннің басым міндеттерінің бірі болып табылады.

✅ Сонымен қатар, Қазақстан халқының денсаулығын сақтау проблемасы функционалдық бағыттағы өнімдерді құру қажеттілігімен байланысты, оларды жүйелі түрде қабылдау организмдегі физиологиялық процестердің барысын ғана емес, сонымен бірге оның жай-күйін де жақсартады. Әсіресе денсаулық жағдайы күнделікті диетаны түзетуді қажет ететін тұтынушылар топтары үшін функционалды өнімдерді әзірлеу маңызды болмақ.

✅ Ия, тамақ өнеркәсібі – бұл көпсалалы әрі өте ауқымды сала. Айналаңызға зер салып қараңыз және түсініңіз – әсем қалалар мен барлық ауылдарда заманауи тамақтандыру орталықтарын көре аласыз. Бұл деген – мол табыстың көзі. Және бұл салада өнімді жұмыс істеу үшін өз ісін жетік білетін өте білікті мамандар қажет.

✅ Болашағы зор тамақ өнеркәсібінің білікті кадрларын даярлайтын жетекші аграрлық оқу орын – бұл KazNARU.

✅ Құрметті жас түлектер!

Сіздер осы заманауи оқу орнында жоғары білім алып, өз болашақтарыңызды айқындағыларңыз келе ме?

✅ Таңдау жасасаңызда – ең заманауи оқу орны Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті сіздерді күтеді!

KazNARU Баспасөз қызметі

---------Chatbot---------
виртуальный помощник